Нафта дорожчає через наближення санкцій проти Ірану

Нафта дорожчає через наближення санкцій проти Ірану

Укрінформ
Ціни на нафту зросли в понеділок, оскільки інвестори як і раніше занепокоєні майбутніми санкціями США щодо нафтового сектору Ірану.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Грудневий ф'ючерс на нафту марки WTI зріс на 0,32% до $69,50 за барель на Нью-Йоркській товарній біржі, а ф'ючерс на нафту сорту Brent додав 0,23% до $79, 96 за барель на Лондонській біржі.

За підсумками попереднього тижня нафта марки Brent подешевшала на 0,6%, WTI втратила 3,5% вартості.

Агентство Reuters повідомило, що ОПЕК зазнає труднощів з нарощуванням постачань нафти, оскільки нещодавнє зростання видобутку в Саудівській Аравії було компенсоване зниженням показника в Ірані, Венесуелі та Анголі.

«У Китаї зростає сезонний попит і нарощуються запаси, тоді як США та ОЕСР продовжують нарощувати запаси в умовах можливих перебоїв поставок цієї зими», - сказав Стівен Іннес, голова відділу торгівлі по Азійсько-Тихоокеанському регіону у брокерській компанії Oanda.

Між тим, міністр фінансів США Стівен Мнучин заявив у неділю, що країнам, які бажають отримати звільнення від нафтових санкцій в Ірані, доведеться скоротити свою закупівлю іранської нафти приблизно на 20% порівняно з рівнем 2013-2015.

Минулого тижня кількість бурових установок у США зросла на 4 одиниці до 873, що є найвищим показником з березня 2015 року, повідомила в п'ятницю нафтосервісна компанія Baker Hughes.

Читайте також: 8550 гривень за тисячу "кубів": Насалик назвав ціну на газ для населення

Саудівська Аравія також залишається в центрі уваги, оскільки міністр закордонних справ Адель аль-Джубейр у неділю назвав вбивство журналіста Джамала Хашоггі «великою і серйозною помилкою», але додав, що наслідний принц Мохаммед бін Салман не знав про цей інцидент і не несе відповідальності за вбивство.

Інвестори вважають, що події, які сталися, можуть підірвати довіру до принца і дестабілізувати багате на нафту Королівство.

Американський інститут нафти опублікує свій щотижневий звіт щодо запасів нафти у США у вівторок, а Управління енергетичної інформації США опублікує свій звіт у середу.

Станом на 10:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 80,31 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 79,31 долара за барель, що на 2 центи вище за рівень закриття торгів ($79, 29).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-