Парубій пояснив, чому підняття ціни на газ неминуче

Парубій пояснив, чому підняття ціни на газ неминуче

Укрінформ
Підвищення тарифів на газ — рішення неминуче, адже від цього залежить фінансова підтримка України з боку Міжнародного валютного фонду.

Про це йдеться у заяві Голови Верховної Ради України Андрія Парубія щодо підвищення тарифів на газ, оприлюдненому на сайті парламенту.

“Усвідомлюю, що підняття ціни на газ — рішення неминуче, адже від цього залежить фінансова підтримка України з боку Міжнародного валютного фонду, яка зараз дуже потрібна державі. Це рішення необхідне для недопущення в Україні економічної кризи”, - зазначив Парубій.

За його словами, на шляху до майбутньої могутньої, заможної, сучасної України, де українці будуть жити гідно, вільно і в безпеці, необхідно приймати відповідальні державницькі рішення. “Часом ці рішення не є і не можуть бути популярними. Але справжні керівники-державники, ясно усвідомлюючи втрату особистої популярності, коли це необхідно, їх приймають”, - додав він.

Голова ВР вважає, що велика проблема нашої країни у тому, що популісти минулого завели Україну в дуже важкі економічні обставини, і сучасні керівники держави у цих ускладнених умовах змушені проводити жорсткі економічні реформи. І це, закономірно, не популярно.

“Такі ж, часом шокові, реформи на своєму шляху у розвинену Європу здійснювали і в Польщі, і в Чехії, і в Словаччині, і в Угорщині, після розвалу Радянського Союзу. Ми знаємо, який зараз рівень життя у цих країнах”, - підкреслив він.

Спікер парламенту запевнив у тому, що зі свого боку проводив зустрічі з багатьма делегаціями наших західних союзників, зокрема, і з делегацією Світового банку та Міжнародного валютного фонду. Він особисто закликав міжнародних партнерів зняти з порядку денного питання підвищення ціни на газ.

“Дорогі співвітчизники, для ясного розуміння сучасної ситуації варто згадати, що вперше міжнародне зобов’язання про вирівнювання ціни на газ Україна взяла ще у 2008 році. З того часу ці зобов’язання відображені у всіх Меморандумах з МВФ. Вважаю своїм обов’язком підтримати рішення уряду Володимира Гройсмана, адже він бере на себе відповідальність за непопулярні, але необхідні для зміцнення, розвитку та безпеки України, реформи”, - наголосив Парубій.

Читайте також: МВФ і Україна домовилися про нову програму кредитування Stand-By

Очільник парламенту переконаний, що система субсидій, розроблена урядом, надасть реальний економічний захист кожній українській родині, яка цього потребує.

Як повідомляв Укрінформ, на позачерговому засіданні уряду в п’ятницю Кабінет міністрів підтримав підвищення ціни на газ для населення на 23,5% з 1 листопада.

Одразу після цього МВФ оприлюднив заяву про те, що Міжнародний валютний фонд і уряд України дійшли згоди про запровадження нової програми кредитування української економіки Stand-By взамін програми розширеного фінансування EFF, яка завершується наступного березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-