В Україні введуть електронну реєстрацію дозволів автоперевізникам - Омелян

В Україні введуть електронну реєстрацію дозволів автоперевізникам - Омелян

Укрінформ
У Мінінфраструктури планують до кінця року ввести електронну реєстрацію і звірку з митницею  кількості виданих дозволів на здійснення автомобільних перевезень.

Про це під час години запитань до уряду у ВР сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У зв'язку з тим, що у нас кожного року зростає товарообіг із країнами Європейського Союзу, відповідно зростає і частка автомобільних перевезень. Кожного року ми проводимо переговори з нашими колегами з Польщі, Угорщини, Румунії, Словаччини та інших держав. За останні два роки ми змогли суттєво наростити квоту для українських автомобільних перевізників, але, безумовно, її не вистачає», - сказав Омелян.

Він наголосив, що минулого тижня було завершено переговори з польською стороною щодо видачі додаткових дозволів на цей рік для українських автоперевізників.

«Такі дозволи отримані, але залишається проблема з їхньою прозорою видачею та відсутністю корупційного фактору. На це було звернено увагу керівника Державної служби безпеки на транспорті. Більше того, до кінця року ми введемо повністю електронну реєстрацію і звірку з митницею щодо реальної кількості виданих дозволів, їх перетину кордону, щоб унеможливити корупцію у цьому випадку», - сказав Омелян.

Читайте також: Для реалізації Транспортної стратегії до 2030 року необхідно $60 мільярдів - Омелян

Як повідомляв Укрінформ, українсько-польська комісія з питань міжнародних автомобільних перевезень вирішила надати автоперевізникам кожної з країн 160 тис. дозволів на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень у 2019 році. На 2018 рік польська сторона виділила додатково наступну кількість дозволів: 8 тис. транзитних дозволів категорії «Євро-5» та 2 тис. універсальних дозволів категорії «Євро-5»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-