Віце-президент ЄІБ запевнив Гройсмана, що Україна може розраховувати на інвестиції

Віце-президент ЄІБ запевнив Гройсмана, що Україна може розраховувати на інвестиції

Фото
Укрінформ
Україна і Європейський інвестбанк (ЄІБ) планують посилити співпрацю у різних сферах, зокрема у інноваціях, освіті та інфраструктурі, також наша країни може розраховувати на інвестиції ЄІБ.

Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з віце-президентом ЄІБ Вазілом Гудаком, повідомляє Урядовий портал.

"Україна і Європейський інвестиційний банк - один з головних фінансових партнерів держави – обговорили можливості посилення взаємодії по вже затверджених проектах співпраці та проектах у сфері розвитку інновацій, освітнього простору, інфраструктури, енергомодернізації та децентралізації. Станом на жовтень портфель проектів Банку в Україні нараховує 18 проектів на суму 5,67 млрд євро. Спектр проектних напрямків – від відновлення міст Сходу та розвитку малого та середнього бізнесу до підвищення безпеки автошляхів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сторони, серед іншого, обговорили можливості системної кооперації з муніципалітетами в сегменті розвитку транспортних мереж.

"Будемо раді розширювати співпрацю і підтримувати зв’язок на рівні банк-уряд-муніципалітети", - сказав Гройсман.

Прем’єр наголосив, що Україна нині долає серйозні економічні і геополітичні виклики і запроваджує серйозні реформи, тож набір фінансових інструментів, які пропонує Європейський інвестбанк, є у нагоді.

Читайте також: Порошенко схвалив угоду з ЄІБ щодо модернізації Укрзалізниці

Прем’єр-міністр поінформував співрозмовника про поточну ситуацію в Україні. Відзначив пріоритети роботи уряду, серед яких - економічний ріст, продовження децентралізації, реформи в освіті, охороні здоров’я, старт серйозної приватизації, ухвалення проекту держбюджету, який дозволить зберегти економічну стабільність в період виборчих процесів.

"Насправді ми вражені тим, скільки вже зроблено вашим урядом в Україні. Нам приємно чути, що Україна хоче стати більш інноваційною, більш технологічною, і ми завжди готові допомогти вашій країні", - сказав Гудак.

Він наголосив, що банк має у своєму розпорядженні збільшений бюджет на проекти в країнах Східного партнерства, і Україна може розраховувати на цей ресурс, а це сотні мільйонів євро на рік.

Гудак запропонував закріпити досягнуті домовленості під час грудневого візиту глави уряду України до Брюсселя і підписати відповідні проектні документи.

Сторони домовилися проінвентаризувати існуючі проекти співпраці з Європейським інвестбанком і видати спільну дорожню карту реалізації ініціатив.

Прем’єр-міністр подякував за пропозицію і наголосив, що економіка України буде зростати. "І нам потрібні інвестиції. Тож будемо відкривати можливості", - зазначив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-