Порошенко схвалив угоду з ЄІБ щодо модернізації Укрзалізниці

Порошенко схвалив угоду з ЄІБ щодо модернізації Укрзалізниці

Укрінформ
Президент Петро Порошенко схвалив ратифікацію фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком щодо проекту модернізації інфраструктури української залізниці.

Про це повідомляє прес-служба глави держави. https://www.president.gov.ua/news/prezident-shvaliv-ratifikaciyu-finansovoyi-ugodi-mizh-ukrayi-50534

“Президент Петро Порошенко підписав Закон України “Про ратифікацію фінансової угоди (Проект модернізації української залізниці (модернізація інфраструктури ПАТ “Укрзалізниця”) між Україною та Європейським інвестиційним банком”, прийнятий Верховною Радою України 3 жовтня 2018 року”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ратифікація фінансової угоди є необхідною передумовою для набуття нею чинності та залучення кредитних коштів ЄІБ у розмірі 150 млн євро, що будуть спрямовані на будівництво другої колії, електрифікацію та модернізацію систем сигналізації і зв’язку на напрямку Долинська - Миколаїв — Колосівка.

Загальна вартість проекту становить близько 300 млн євро та співфінансуватиметься за рахунок кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку.

Читайте також: В Укрзалізниці запевняють, що потреби АПК у перевезеннях повністю забезпечуються

Передбачається, що за результатами впровадження проекту буде збільшено рівень пропускної спроможності відповідного напрямку та зменшаться експлуатаційні витрати, що в свою чергу дозволить вирішити проблеми з пропуском вантажів в напрямку миколаївських портів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-