Українці подали заяви на виплату 800 мільйонів зекономлених субсидій

Українці подали заяви на виплату 800 мільйонів зекономлених субсидій

Укрінформ
Заяви на майже 800 мільйонів гривень подали українці на виплату зекономлених субсидій.

Про це заявив під час прес-конференції в Укрінформі генеральний директор Директорату сім'ї та соціальної підтримки Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

«На сьогоднішній день заяв подано майже на 800 млн грн і розпочалася виплата відповідних сум зекономлених субсидій за електроенергію і природний газ», - зазначив Музиченко.

Він уточнив, що заяви подали особи, які зекономили на використанні електричної енергії та природного газу протягом опалювального періоду 2017-2018 років.

Музиченко наголосив, що відповідно до законодавства така виплата має бути здійснена протягом двох місяців з дати початку нового опалювального періоду. 

Читайте також: В Україні запрацює ризикоорієнтований контроль імпорту харчових продуктів

Як відомо, уряд на засіданні 26 квітня 2018 року ухвалив рішення про початок монетизації субсидій. За словами Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, це рішення стосуватиметься 1,5 млн родин, які зможуть отримати приблизно 700 грн одноразової виплати. Це рішення передбачає грошову виплату, яка дорівнює вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубометрів газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-