На малі сонячні електростанції припадає 10% інвестицій у альтернативну енергетику

На малі сонячні електростанції припадає 10% інвестицій у альтернативну енергетику

Укрінформ
Близько 10% інвестицій у альтернативну енергетику, що були здійснені в Україні з 2015 року, припали на малі сонячні електростанції до 30 кВт.

Про це на форумі зі Сталої енергетики Центральної та Східної Європи сказав голова Держенергоефективності Сергій Савчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на зараз з 2015 року в Україну зайшло 900 млн євро інвестицій у відновлювальну енергетику. Ми бачимо, що дахові сонячні панелі до 30 кВт мають ріст 30% щоквартально. Маємо 4660 таких сонячних станцій. Туди зайшло інвестицій на 90 млн євро", - сказав Савчук.

Читайте також: Спалювання сміття в Україні може замістити 1 мільярд кубів газу - Савчук

Попри те, що "зелений тариф" працює та є ефективним, за його словами, електрична енергія з відновлювальних джерел має ставати дешевшою.

"Уже зареєстровано 7 чи 8 законопроектів, які мають мету зменшити вартість такої енергетики. Але є один проект закону - номер 8449 - який уже підтриманий урядовим комітетом. Він передбачає проведення аукціонів з відновлювальної енергетики з 2020 року: для проектів сонячної енергетики більше 10 МВт, для проектів вітряної енергетики - більше 20 МВт", - додав Савчук.

Він висловив сподівання, що цей проект закону буде ухвалений уже у цьому році, а його ухвалення збільшить інвестиції у відновлювальну енергетику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-