Грошові перекази у межах України зросли на 25% - НБУ

Грошові перекази у межах України зросли на 25% - НБУ

Укрінформ
Грошові перекази у межах України за перше півріччя 2018 року зросли на 25% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це на прес-конференції у Києві сказала начальник Управління оверсайта платіжної інфраструктури Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Олена Махаєва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо переказів в межах України та транскордонних переказів, за перше півріччя 2018 року вони збільшились. На 25% збільшились перекази в межах України порівняно з півріччям 2017 року. Вони становили майже 70 мільярдів гривень", - сказала вона.

Махаєва додала, що на 2% збільшились перекази в Україну і на 4% - з України.

"Україна є реципієнтом грошових переказів, тобто ми отримуємо значно більше переказів, ніж відправляємо. Вхідний потік в Україну орієнтовно у 9 разів більший від вихідного", - сказала вона.

Крім того, Махаєва повідомила, що основними валютами при здійсненні грошових переказів є долари, євро, російський рубль, трохи менше - канадський долар.

Читайте також: Курс долара до гривні цього тижня знижуватиметься - експерти

Також Махаєва зауважила, що на ринку України працює 35 систем грошових переказів, із них 29 здійснюють перекази в межах України, а 13 також працюють на транскордонному ринку.

Вона підкреслила, що на українському ринку працюють платіжні системи створені резидентами України і тільки одна система-нерезидент - Western Union, яка здійснює 0,3% переказів на внутрішньому ринку.

За словами Махаєвої, в Україні 129 банків і небанківських фінансових установ є учасниками систем переказу коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-