Нафто- й газовидобування в США відновилося після урагану

Нафто- й газовидобування в США відновилося після урагану "Майкл"

Укрінформ
Рівень виробництва нафти й газу в Мексиканській затоці повернувся до звичайного стану після того, як руйнівний ураган "Майкл" спустошив узбережні території на південному сході США.

Про це повідомило в суботу американське інформагентство Reuters.

"Нафто- й газовидобування в Мексиканській затоці повертається до майже нормального рівня через три дні після того, як ураган "Майкл" обрушився на узбережжя північної частини Флориди", - зазначається в повідомленні.

За даними офшорного регулятора США, до цього внаслідок стихії видобуток нафти був скорочений на 19%, газу – на 10%.

Бюро з питань безпеки й екологічного контролю США (BSEE) також повідомило, що з майже 90 евакуйованих видобувних платформ у Мексиканській затоці, станом на суботу лише одна залишалась непрацюючою. Водночас, для повного відновлення робіт на платформах необхідно кілька днів, щоб перевірити дієздатність кожної з них і ступінь пошкодженості ураганом.

Читайте також: Санкції проти Ірану та ураган “Майкл” підняли світові ціни на нафту

Нагадаємо, ураган "Майкл", який вважався одним із найпотужніших за всю історію спостережень в Мексиканській затоці, обрушився на узбережжя Флориди в середу зі швидкістю вітрів до 150 миль/год. Стихія змусила нафто- й газовиробників у затоці частково згорнути видобуток і евакуювати морські платформи. За попередніми оцінками, виробники втратили близько 3,27 млн барелів нафти цього тижня

За даними Адміністрації енергетичних даних США, офшорне виробництво в федеральних водах Мексиканської затоки становить 17% загального обсягу видобутку в Сполучених Штатах, а також 5% національного виробництва природного газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-