Банки-банкрути повернули НБУ 2,1 мільярда рефінансу

Банки-банкрути повернули НБУ 2,1 мільярда рефінансу

Укрінформ
Національний банк України за січень - вересень отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 2,1 млрд гривень.

Про це повідомила прес-служба НБУ.

"Національний банк України за 9 місяців 2018 року отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 2,1 млрд грн. Ця сума складалася з коштів, що надійшли від реалізації Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) заставного майна (активів) та коштів, отриманих з інших джерел", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, НБУ отримав 974,6 млн грн від реалізації майнових прав.

Ще 441,4 млн грн надійшли від реалізації нерухомого майна.

Читайте також: У НБУ підтвердили дані USAID про обсяги втрат економіки через банківську кризу

Стосовно інших джерел погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків, то це були кошти від: погашення ОВДП (434,8 млн грн); прийняття іпотеки на баланс НБУ (115 млн грн) та отримання коштів від погашення заборгованості за заставленими НБУ кредитними договорами (154,4 млн грн).

У НБУ зазначають, що за найвищу ціну (308 млн грн) за 9 місяців 2018 року реалізовано майнові права, передані ПАТ "Дельта Банк" в заставу НБУ.

Як повідомлялося, за 10 місяців 2017 року НБУ отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 1,4 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-