Світовий банк презентує базу даних щодо стану земельних відносин в Україні

Світовий банк презентує базу даних щодо стану земельних відносин в Україні

Укрінформ
Представництво Світового банку 8 жовтня презентує єдину базу даних земельних відносин в Україні, яку буде відкрито для загального доступу.

Про це Укрінформу повідомили в представництві банку.

"8 жовтня відбудеться Презентація "Моніторинг земельних відносин в Україні, 2016-2017: відкриті дані про земельні ресурси". Під час події буде презентовано найбільш повну єдину базу даних щодо стану земельних відносин в Україні, яка складається з тематичних блоків щодо: кількості зареєстрованих у Кадастрі земель та прав на них у Реєстрі прав, ринкових транзакцій із земельними ділянками, сплачених податків, випадків вилучення та приватизації землі, судових спорів, ін., - загалом 65 показників від 6 органів державної влади. Інформацію надано для рівня областей, районів та міст. Після презентації буде відкрито загальний доступ до цих даних", - зазначили у Світовому банку.

У презентації планується участь директора Світового банку з питань України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, керівника напрямку "Сільське господарство" представництва ЄС в Україні Крістіана Бен Хела, заступника міністра аграрної політики та продовольства Олени Ковальової, заступника міністра юстиції Олени Сукманової, в.о. голови Держгеокадастру Олександра Колотіліна, експертів Світового банку.

Читайте також: Оренда землі здорожчала на 26,6% завдяки електронним торгам - СЕТАМ

Як повідомляв Укрінформ, перший моніторинг земельних відносин в Україні було проведено Держгеокадастром за підтримки Світового банку у 2015 році, в рамках пілотного проекту. Дослідження акумулювало дані шести відомств: Держгеокадастру, Мін’юсту, Державної фіскальної служби, Держстату, Держводагентства, Державної судової адміністрації.

Наприкінці серпня 2017 року Кабінет міністрів ухвалив постанову № 639 про реалізацію другого пілотного проекту щодо проведення моніторингу земельних відносин, який стартував з 1 вересня 2017 року.

Реалізація цих проектів, що здійснювалася за підтримки Світового банку, мала на меті створення бази для регулювання земельних відносин, як на рівні держави, так і на рівні територіальних громад. Крім того, передбачалося створення відкритого інформаційного джерела для громадян, юридичних осіб, громадських та міжнародних організацій стосовно стану розвитку земельних відносин.

Програма Світового банку за фінансової підтримки ЄС "Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні" (Land Transparensy) стартувала в грудні 2017 року та розрахована на 5 років. Програма передбачає підтримку земельної реформи в Україні міжнародними партнерами – через допомогу у врегулюванні земельних відносин, коректному і повному відображенні актуальної інформації про земельні ресурси, забезпеченні вільного доступу до цієї інформації, покращенні захисту прав землевласників та землекористувачів, аналітичну підтримку політичного діалогу щодо земельної реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-