Канада побудує величезний термінал для зрідженого газу

Канада побудує величезний термінал для зрідженого газу

Укрінформ
На тихоокеанському узбережжі Канади буде побудовано LNG-термінал, через який канадський природний газ експортуватиметься на ринки Азії.

Про це оголосив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Це стане найбільшою приватною інвестицією в Канаді за всю історію країни. Вона висловлює довіру до держави, яка визнає потребу розвивати свої енергетичні запаси з урахуванням навколишнього середовища й у партнерстві із корінними народами”, - сказав Трюдо.

За його словами, група іноземних інвесторів погодилася вкласти у проект 40 млрд дол.

У офісі прем'єра додали, що будівництво має розпочатися вже цього року, а запуск терміналу в роботу заплановано на 2024 р. “При максимальному завантаженні термінал перероблятиме й експортуватиме 26 млн тон зрідженого природного газу у рік, переважно до Азії. Це становить близько 20% загального видобутку газу в Канаді”, - заявили у Трюдо.

Читайте також: Ціни на нафту на біржі в Нью-Йорку досягли майже чотирирічного максимуму

Проект передбачає побудову на тихоокеанському узбережжі Канади, поруч із кордоном з Аляскою, терміналу зрідженого газу та відгалуження трубопроводу до нього. Інвестором виступлять п’ять міжнародних компаній:   Royal Dutch Shell, Mitsubishi Corp, Petronas, PetroChina та Korean Gas.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-