ЄС скоротив чорний список податкових гаваней

ЄС скоротив чорний список податкових гаваней

Укрінформ
Міністри фінансів Європейського Союзу домовились оновити свій чорний список держав з лояльним податковим законодавством, виключивши острівну державу Палау.

Про це повідомляє Reuters.

"Міністри фінансів Європейського Союзу домовилися у вівторок, викреслити тихоокеанський острів Палау з переліку податкових гаваней", - йдеться у повідомленні.

Острів був включений до цього списоку у березні, бо його податкові правила були визнані такими, що не відповідають стандартам ЄС.

Після того, як були впроваджені відповідні зміни, міністри ЄС погодились перенести острів Палау з чорного списку до так званого "сірого" списку держав з низькими стандартами податкової прозорості, але які мають на меті стати більш прозорими, йдеться в документі ЄС.

Шість інших податкових гаваней залишаються в "чорному списку": Намібія, Самоа, Тринідад і Тобаго та три території, що належать США - Американське Самоа, Гуам та Віргінські острови.

Чорний список ЄС був створений у грудні минулого року після виявлення широкомасштабних схем ухилення від сплати податків, якими користуються корпорації та багаті особи, щоб зменшити податкові платежі. Спочатку список включав 17 юрисдикцій.

Читайте також: ЄС оновив чорний список "податкових гаваней"

Групи за чесні податки та законодавці держав ЄС розкритикували швидке скорочення списку та той факт, що нові держави з таким податково лояльним законодавством не були включені до списку.

Як повідомлялось, Європейський Союз посилює контроль за рухом готівкових грошей. Йдеться про капітали, що ввозяться до ЄС чи вивозяться з нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-