"Україна без контрабанди": Обсяг митних платежів збільшився майже на 23% - ДФС

Укрінформ
З моменту реалізації операції "Україна без контрабанди" з 21 червня по 18 вересня цього року обсяг митних платежів збільшився майже на 23%.

Про це розповів в.о. голови ДФС Олександр Власов у інтерв’ю ЗМІ, повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

"Вже перераховано 93,7 млрд грн митних платежів. Відрахування по ризикових товарах теж зросли. Наприклад, по одягу вдвічі, по взуттю - більш ніж у 3 рази, електротовари - в 1,5 раза. З червня збільшуються надходження від митного оформлення транспортних засобів. У серпні податкове навантаження на один автомобіль у цілому по системі становило 64 тис. грн", – розповів Власов.

За його словами, ДФС систематично припиняє спроби ввезення дороговартісних автомобілів за заниженою вартістю, забезпечує огляд товарів ризикових суб'єктів господарювання з обов'язковим застосуванням фото- і відеофіксації. Також посилено контроль за оформленням товарів під прикриттям, за ввезенням запчастин, нафтопродуктів, гуманітарки,  за переміщенням товарів у режимі внутрішнього транзиту.

Податковою міліцією за цей час зареєстровано 87 кримінальних проваджень, судами накладено арешт на майно вартістю майже 700 млн грн, припинено діяльність 9 злочинних груп, так званих центрів мінімізації митних платежів.

"Практично зупинено контрабанду нафтопродуктів, яка велася "вчорну", минаючи митницю. Як наслідок, ми фіксуємо значне збільшення обсягу ввезення нафтопродуктів і відповідно надходжень до бюджету", – зазначив очільник ДФС.

Читайте також: За порушення при виплаті зарплати роботодавцям донарахували 843 мільйони - ДФС

Власов також відзначив позитивні результати боротьби з так званими піджаками. Так, за 8 місяців 2018 року порівняно з відповідним періодом минулого року середня тоннажність вантажів у групі товарів "одяг і взуття" збільшилася в 10 разів. Тобто товар через кордон уже не возиться дрібними партіями вартістю до 500 євро, з яких не сплачуються податки.

"Ще не можна говорити про остаточне рішення проблеми, але відразу все не відбувається. Коли буде впроваджена повна фіскалізація, цей бізнес припинить існування, оскільки продати товар через роздрібну мережу стане практично неможливо. Люди будуть возити імпортні товари для себе, але не на продаж. Скорочення кількості "човників" зменшило черги на кордоні. Раніше "човники" могли по сім разів перетинати кордон, зараз - можуть це робити тільки один раз на три дні", – підкреслив в.о. голови ДФС.

Про різке скорочення покупців-"човників" з України повідомляють і польські підприємці. За інформацією одного з власників польського складу побутової хімії, до впровадження нових правил українці купували 60% продукції в прикордонних магазинах. Тепер такі закупівлі зменшилися майже вдвічі.

На сьогодні ситуація в пунктах пропуску контрольована, а масова діяльність "човників" призупинена. 

Як повідомляв Укрінформ, 5 вересня уряд ухвалив рішення про проведення конкурсу на вакантну посаду голови ДФС. В.о. голови служби Мирослав Продан написав заяву про звільнення за власним бажанням. До проведення конкурсу виконувачем обов'язків голови служби призначено Олександра Власова, який 3,5 року очолював підрозділ "Фантом", що займався ДФС у зоні АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-