НБУ провів нараду з топ-менеджерами найбільших банків України

НБУ провів нараду з топ-менеджерами найбільших банків України

Укрінформ
Правління Національного банку України на чолі з головою Яковом Смолієм провело щоквартальну зустріч із керівниками сорока найбільших банків країни. 

Про це повідомляється на сайті НБУ.

Зустріч була присвячена питанням перспектив розвитку економічної ситуації та банківського сектору, регуляторним новаціям Національного банку, а також найбільш очікуваним фінансовим законопроектам на осінь-2018.

"Україна вступила у передвиборчий період, але, наголошую, Національний банк залишається поза політикою, незалежним та націленим на виконання нашого мандату та подальше втілення реформ, - підкреслив Голова Національного банку, відкриваючи зустріч. - В жодному разі Національний банк не повернеться до фіскального домінування. Як передбачає Стратегія монетарної політики, наша подальша політика буде спрямована на забезпечення інфляції на рівні 5% і, Національний банк навіть не розглядає можливості фінансувати бюджетний дефіцит через купівлю облігацій внутрішньої державної позики".

Підсумовуючи візит місії МВФ в Київ, голова Національного банку зауважив, що діалог в цілому був конструктивним.

Говорячи про банківську систему, Смолій зазначив, що вона продемонструвала кращий фінансовий результат з початку 2014 року - за 8 місяців 2018 року чистий прибуток платоспроможних банків склав 13,75 млрд грн. При цьому обсяг відрахувань до резервів у 2018 році, імовірно, буде найнижчим за останнє десятиліття.

Читайте також: Експерти назвали ризики для економіки України на три роки наперед

Також у банківській система формується новий тренд - скорочення профіциту ліквідності.

"Ми очікуємо, що наступного року банківська система перейде до дефіциту ліквідності, тому варто завчасно подумати над ліквідними заставами, щоб мати змогу скористатися інструментами рефінансування", - закликав банкірів очільник центрального банку.

Як відомо, з 2014 року Національний банк України проводить регулярні наради з топ-менеджерами найбільших 40 банків, у яких зосереджено 96% всіх активів банківської системи. Наразі такі зустрічі відбуваються у щоквартальному форматі. Підсумкова зустріч з керівниками найбільших банків запланована на грудень 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-