Нафтові ціни можуть значно зрости через іранські санкції -  трейдери

Нафтові ціни можуть значно зрости через іранські санкції - трейдери

Укрінформ
Ціни на нафту можуть зрости до 100 доларів США за барель до кінця цього року або на початку 2019 року через американські санкції проти Ірану.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на нафтових трейдерів з компаній Trafigura та Mercuria.

"Трейдери  з компаній Trafigura та Mercuria повідомили у понеділок на Азіатсько-Тихоокеанській нафтовій конференції (APPEC) в Сінгапурі, що ціни на нафту можуть зрости до 100 доларів США за барель до кінця року або на початку 2019 через вплив (американських - ред.) санкцій проти Ірану", - йдеться у повідомленні. 

За словами президента компанії Mercuria Energy Trading Даніеля Яггі, через американські санкції проти Ірану ринок сирої нафти може втратити близько двох мільйонів барелів на день до кінця четвертого кварталу цього року, і це може призвести до підвищення цін на нафту до 100 доларів США за барель.  

Водночас співголова компанії  нафтової компанії Trafigura Бен Люкок припустив, що ціни на нафту можуть зрости до 90 доларів США за барель до Різдва та до 100 доларів США до Нового року.

Читайте також: «Газпром» впав у рейтингу найбільших енергокомпаній світу

Зазначається, що Сполучені Штати вже запровадили фінансові санкції проти Ірану після виходу з ядерної угоди. Більш того, Вашингтон планує 4 листопада запровадити нові обмеження, які стосуються експорту нафти з Тегерану, і закликає інші країни обмежити імпорт сирої нафти з Ірану

Як повідомлялось раніше,  ціни на нафту продовжують зростати на тлі побоювань щодо запровадження санкцій Сполученими Штатами проти Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-