Україна за 5 років піднялася у Doing business на 61 сходинку — Президент

Україна за 5 років піднялася у Doing business на 61 сходинку — Президент

Укрінформ
Протягом останніх п’яти років Україна піднялася на 61-у сходинку у рейтингу легкості ведення бізнесу від Всесвітнього банку Doing business.

Про це розповів Президент Петро Порошенко, виступаючи у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Українська економіка для прискорення зростання потребує колосальних інвестицій і нових робочих місць. У рейтингу Всесвітнього банку Doing business Україна за п’ять років піднялася на шістдесят одну сходинку”, - сказав Порошенко.

Водночас він нагадав, що лише за рік було прийняно закони, які безпосередньо впливають на покращення інвестиційного клімату: про приватизацію, про валюту, про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю, про єдине вікно на митниці. Забезпечено макрофінансову стабілізацію і вихід України із зони ризику по дефолту.

Читайте також: У БПП вказали, що було ключовим у посланні Порошенка до Ради

Глава держави запевнив, що інвестори помітили результати антикорупційної стратегії, такі як впровадження ProZorro, електронне автоматичне відшкодування ПДВ, очищення від корупції газового сектору, початок створення Вищого антикорупційного суду тощо. 

За його словами, економічний ефект від цих антикорупційних заходів експерти оцінюють в 6 млрд доларів щорічно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-