Мораторій на ринок землі не вписується у європейську стратегію України - Порошенко

Мораторій на ринок землі не вписується у європейську стратегію України - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко шкодує, що парламенту важко наважитися на ухвалення рішення щодо створення цивілізованого ринку землі в Україні, оскільки мораторій на вільний ринковий обіг землі порушує права українців.  

Про це він заявив, виступаючи у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я розумію, що, на жаль, виважене державницьке рішення щодо створення цивілізованого ринку землі зараз буде важко провести. Якщо кого цікавить, як цей глухий кут вписується в нашу європейську стратегію, хотів би нагадати, що Європейський суд з прав людини визнав, що мораторій на вільний ринковий обіг землі порушує права українців", - сказав Порошенко.  

Читайте також: Порошенко: Дорогі роботодавці, вихід один - збільшуйте зарплати

Як повідомлялося, 22 травня Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) оприлюднив рішення  у справі "Зеленчук і Цицюра проти України" за скаргою двох українських пенсіонерів. Суд вимагає скасувати земельний мораторій, бо він порушує право людини розпоряджатися своєю власністю, гарантоване статтею 1 Протоколу до Європейської конвенції про захист прав людини, а також статтею 41 Конституції України, та замінити його дієвою моделлю ринку землі, на розсуд України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-