Порошенко: Дорогі роботодавці, вихід один - збільшуйте зарплати

Порошенко: Дорогі роботодавці, вихід один - збільшуйте зарплати

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко порадив роботодавцям підвищувати зарплати працівникам, аби не відчувався дефіцит робочої сили.

Про це він заявив, виступаючи у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На моїх регулярних разом із урядом, силовиками зустрічах з бізнес-асоціаціями роботодавці дедалі частіше вже скаржаться не на тиск, а на дефіцит робочої сили. Залізну завісу на кордоні, як у радянські часи, ніхто ставити не буде. Дорогі роботодавці, вихід один: збільшуйте зарплати, якщо хочете, що українці не їхали за кордон, а працювали у нас. По ринку заробітної плати ви маєте бути конкурентоздатними. Я вже говорив про те, що Україна стає частиною єдиного європейського ринку праці, і тут теж нікуди не дітися від конкуренції», - зазначив Порошенко.

Читайте також: Гройсман озвучив умову підвищення середньої зарплати до 10 тисяч

Він також наголосив, що кроки з покращення інвестиційного клімату і створення робочих місць мають супроводжуватися продовженням політики легалізації зайнятості та зростання заробітних плат, що дасть можливість підвищувати пенсії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-