Укрзалізниця працюватиме з відомими виробниками рухомого складу - меморандуми

Укрзалізниця працюватиме з відомими виробниками рухомого складу - меморандуми

Укрінформ
ПАТ "Укрзалізниця" підписала меморандуми про співробітництво зі світовими компаніями в галузі виробництва рухомого складу - компаніями Alstom та CRRC. 

Підписання меморандумів з Alstom та CRRC відбулося в рамках участі української делегації на чолі з керівником компанії Євгеном Кравцовим у виставці InnoTrans 2018, що проходить у Берліні, повідомили в прес-службі Укрзалізниці.

«Alstom є одним із лідерів у виробництві електровозів, котрий має значний досвід їх виготовлення для колії 1520. Так само компанія CRRC є одним з найбільших у світі виробником залізничної техніки та обладнання. Я задоволений, що підписаними меморандумами ми покладемо початок нашій співпраці з французькою та китайською компаніями", - зазначив Кравцов. 

За словами очільника Укрзалізниці, наразі компанія вже має партнера - постачальника тепловозів і до кінця цього року має визначитися із стратегічним партнером з виробництва електровозів. 

«Потреби компанії - придбати не менше 200 локомотивів упродовж наступних семи років, а до 2029 року - до 500 нових електровозів. Якщо вантажні та пасажирські вагони здатні виготовити вітчизняні виробники, то до виробництва сучасних локомотивів маємо залучити іноземні компанії, саме тому проводимо переговори з чотирма найбільшими світовими виробниками», - зауважив Кравцов.

Читайте також: Укрзалізниця вимагає від ArcelorMittal припинити дезінформацію бізнес-спільноти

При цьому він наголосив, що принциповою позицією менеджменту Укрзалізниці є локалізація виробництва в Україні. 

«Ми зацікавлені знайти надійного партнера для оновлення нашого електровозного парку. Однак ключовою вимогою є локалізація виробництва в Україні, адже країна має достатньо потужностей та досвіду для виробництва та обслуговування нових локомотивів», - додав посадовець.

Як зазначили в прес-службі, CRRC вже представила Укрзалізниці свої можливості з виготовлення та модернізації тягового рухомого складу, поділилася інформацією щодо успішно реалізованих проектів для білоруських та казахстанських залізниць, які за технічними параметрами схожі на українські.

Як повідомлялося, 23 лютого 2018 року підписано пакет важливих документів довгострокового партнерства з компанією General Electric. З них розпочинається перший етап співробітництва з GE для оновлення та модернізації парку тепловозів Укрзалізниці. На цьому етапі в Україну буде поставлено 30 вантажних локомотивів TE33AC. Зокрема, перший такий локомотив прибув до Україні вже 10 вересня. Після остаточного укомплектування на ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» він поповнить тяговий парк Укрзалізниці.

Наразі експлуатаційний парк електровозів Укрзалізниці налічує близько 800 одиниць. Їх середній вік - 39,2 року, знос - 92%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-