Товарообіг між Украною та Німеччиною в агросфері торік зріс до $847 мільйонів

Товарообіг між Украною та Німеччиною в агросфері торік зріс до $847 мільйонів

Укрінформ
Товарообіг сільськогосподарською продукцією між Україною та Німеччиною у 2017 році збільшився на 223,9 млн дол. і сягнув 846,9 млн дол. 

Про це сказала у виступі на 15-му щорічному засіданні Німецько-українського аграрного комітету заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, повідомляє прес-служба міністерства.

«Так, відзначається позитивна динаміка товарообігу сільгосппродукцією, який збільшився на 223,9 млн дол. США та становив 846,9 млн дол. США у 2017 році», - зазначила Трофімцева.

Також вона акцентувала увагу на ефективному співробітництві між двома країнами в рамках двосторонніх коопераційних проектів, які допомагають створити стійку основу для розвитку зовнішньої торгівлі українського АПК.

Парламентський держсекретар Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини Міхаель Штюбген, зі свого боку, наголосив, що уряд ФРН вбачає в Україні дуже потужного аграрного гравця з великими потенційними можливостями на глобальному ринку. Він додав, що через федеральне міністерство впроваджуються 5 проектів, на які спрямовується 1/5 загального бюджету для реалізації двосторонніх міжнародних проектів.

«У перспективі ми розглядаємо ще багато напрямів для плідної співпраці, зокрема, співробітництво в лісогосподарській галузі, ветеринарії та підготовці висококваліфікованих фахівців для роботи з новітніми агротехнологіями», - резюмувала Трофімцева.

Читайте також: З початку року земельні аукціони принесли 128 мільйонів доходу - Мінагро

Німецько-український аграрний комітет проводить засідання щороку з метою оцінки ефективності двосторонньої співпраці, зокрема реалізації спільних коопераційних проектів в АПК, а також для обговорення нових перспективних напрямів подальшої співпраці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-