Мінагро: З виділених на купівлю техніки коштів аграрії освоїли лише 52,6%

Мінагро: З виділених на купівлю техніки коштів аграрії освоїли лише 52,6%

Укрінформ
У період із січня по серпень 2018 року програма з державної підтримки придбання вітчизняної техніки освоєна на рівні 234 мільйонів гривень за загального її обсягу в 445 мільйонів гривень.

Про це на засіданні уряду сказав перший заступник міністра аграрної політики Максим Мартинюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На підтримку (придбання - ред.) сільськогосподарської техніки вітчизняного машинобудування було спрямовано 445 млн грн. Із них фактично виплачено 234 млн грн. Аналіз попередніх років показує, що купівля техніки бізнесом здійснюється наприкінці року, після збирання урожаю, тому ми очікуємо, що тут буде нарощування динаміки купівлі сільгосптехніки", - сказав Мартинюк.

Читайте також: Мінагро очікує на перевиконання програми з підтримки садівництва

За його даними, завдяки дотаціям на купівлю української сільгосптехніки, обсяг її придбання у першому півріччі 2018 року зріс на 37% порівняно з аналогічним періодом торік; у галузі машинобудування створено 1 200 робочих місць.

Як повідомлялося, загальний бюджет державної підтримки агропромислового комплексу в 2018 році передбачений на рівні 6,3 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-