ГПУ отримала доступ до рахунків компаній групи

ГПУ отримала доступ до рахунків компаній групи "Приват" - ЗМІ

Укрінформ
Печерський райсуд м. Києва надав слідчим Генеральної прокуратури доступ до банківських рахунків низки компаній у справі ПриватБанку.

Відповідні рішення суд ухвалив 4 вересня, повідомляє FinClub.

"Доступ надано до рахунків "Укртатнафти", авіакомпаній "Дніпроавіа", "Роза вітрів", аеропорту "Дніпропетровськ", НПК "Галичина", "1+1 Продакшн", а також кількох фізосіб, з яких встановлений тільки бізнесмен Михайло Кіперман", - йдеться у повідомленні.

Слідчі отримають також інформацію про рахунки маловідомих компаній: "Маркет-Сервіс", "Фабриціус", "Петройл", "Таймар", "Альфа Трейд Ойл", "Павліс", "Меноріта", "Аварис", "Брук-Ойл" , "Мондоро", "Биотрейд", "Завод засобів механізації аеропортів", "Сталь", "Капітал Ойл", "Пальміра Трейдинг", "Ойлстрім", "Мігорі".

Крім того, правоохоронці отримають доступ до рахунків компаній: "Максі В", "Адамант Ойл", "Шкодер-С", "Натела", "Біото", "Лаби трейд", "НК Франко", "Олімп Ойл", "Т-Альфа ", "Капітал Трейд", "Нафтаенерджі", "Альфа Трейд Ойл", "Масбен", "Атіс Трейд", "Тайс Рівер", "Юкон Сервіс Груп", "Сегмент Ойл", "Юнікс Груп", "Фобург", "АС-МВК", "Інвестгруп", "Метриком", "Картсервіс Плюс", "Реал-Стандарт", "Альфатрейдер", "Індастріал Гарант", "Діксі".

Більшість із названих компаній, за даними аналітичної системи YouControl, належать до групи "Приват" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Зазначається, що Генеральна прокуратура з 6 червня 2017 року веде розслідування за фактом створення злочинної організації, а також керівництва такою організацією і участі в ній колишніх посадовців фінустанови з метою заволодіння протягом 2008-2016 років коштами ПриватБанку в особливо великих розмірах.

Читайте також: Суд підтвердив законність визнання ПриватБанку неплатоспроможним

За даними слідства, з 20 жовтня по 22 листопада 2016 року Приватбанк уклав кредитні договори з 36 юрособами на 126,9 млрд гривень на термін від 8 до 10 років за ставкою 10,5% річних. Протягом одного-двох днів з моменту отримання кредитних коштів всі позичальники перерахували їх на погашення кредитів 193 юросіб, які були надані в попередні роки.

Слідчі запросили доступ до банківських рахунків ряду юросіб, щоб встановити точні обставини у цьому провадженні.

Як відомо, Кабінет міністрів ухвалив рішення про входження держави до капіталу ПАТ "ПриватБанк" 18 грудня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-