Суд підтвердив законність визнання ПриватБанку неплатоспроможним

Суд підтвердив законність визнання ПриватБанку неплатоспроможним

Укрінформ
Окружний адмінсуд Києва підтвердив правомірність прийнятого НБУ рішення про віднесення АТ КБ "ПриватБанк" до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомляється на сайті регулятора.

"Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив клієнтові Приватбанку Д.Касьяненку у задоволенні позову до Національного банку, КМУ, ФГВФО, за участі третіх осіб - Міністерства фінансів України, КБ "ПриватБанк", Міністерства юстиції України про скасування рішень", - йдеться в повідомленні.

До суду клієнт ПриватБанку звернувся ще у грудні 2016 року. У своєму позові він просив суд скасувати рішення про віднесення цього банку до категорії неплатоспроможних та запровадження в ньому тимчасової адміністрації.

Після всебічного дослідження обставин справи Окружний адміністративний суд міста Києва виніс рішення у справі № 826/20453/16, яким повністю відмовив у задоволенні цього позову.

Як відомо, Кабінет міністрів України на засіданні 18 грудня 2016 року ухвалив рішення про входження держави до капіталу ПАТ "ПриватБанк". Найбільшими акціонерами фінустанови на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

Читайте також: Заставні вагони: Коломойський програв суд Нацбанку

Національний банк України звернувся до уряду з пропозицією передати цей системно важливий банк у власність держави.

Перехід КБ "ПриватБанк" у власність держави відбувся відповідно до ст. 41.1 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

Наразі "ПриватБанк" працює у звичайному режимі та виконує зобов'язання перед клієнтами та партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-