У листопаді повністю сформують наглядову раду Фонду енергоефективності - Зубко

У листопаді повністю сформують наглядову раду Фонду енергоефективності - Зубко

Укрінформ
Наглядова рада Фонду енергоефективності буде повністю сформована 14 листопада 2018 року.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка за результатами першого засідання ради донорів Фонду за участю заступника генерального директора Генерального директорату з питань політики сусідства та переговорів з розширення Європейської Комісії Катаріни Матернової, регіонального директора IFC в Україні, Білорусі і Молдові Джейсона Пеллмара, а також представників UNDP, GIZ, EBRD, World Bank, NEFCO, Energy Community Secretariat.

«Ми вже понад два роки працюємо з нашими європейськими партнерами - Європейським Союзом, Німеччиною, IFC по створенню Фонду енергоефективності, який є частиною імплементації ключових законів з енергоефективності. Вже стартував конкурс на обрання незалежних членів Наглядової ради Фонду, вже 14 листопада буде сформовано весь її склад. Підготовлено перші енергетичні сертифікати будівель. Розпочато атестацію енергоаудиторів. З 14 ВНЗ України стартувала програма з навчання енергоаудиторів. Наша ціль - енергоефективна і енергонезалежна Україна», - сказав Зубко.

За його словами, також фінансування Фонду енергоефективності зазначено у проекті держбюджету. Зокрема, прийнято постанову КМУ про збільшення статутного капіталу Фонду до 1 млрд 600 млн грн, що враховано в проекті Держбюджету на 2019 рік.  

Зубко підкреслив, що головна умова роботи Фонду - його прозорість.

«За прикладом ефективної роботи Ради донорів з децентралізації, сьогодні ми створюємо Координаційну раду донорів з реформи енергоефективності, яка чітко визначає хто і яким напрямком займатиметься. IFC і World Bank - процедури і програмне забезпечення Фонду ЕЕ; ЄС і уряд Німеччини - основні донори Мультидонорського фонду, який буде співфінансувати заходи з модернізації; GIZ - підготовка енергоаудиторів; UNDP та IFC - допомога в створенні ОСББ і робота в регіонах з підтримки управителів; ЄІБ, EBRD і World Bank - модернізація комунальних підприємств", - зазначив Зубко.

Читайте також: ЄС надасть Україні 54 мільйони євро на підтримку Фонду енергоефективності

Він підкреслив, що для України важлива співпраця з міжнародними партнерами в питаннях підготовки енергоаудиторів і підвищення їх кваліфікації і компетенції; створення співвласників ОСББ і підготовки управителів для цього ринку; створення ринку енергоаудиторів і величезного кластеру - ринку будівельних конструкцій і оздоблювальних матеріалів.

Як повідомлялося, 18 квітня 2018 року між представниками ЄС та уряду України було підписано Фінансову угоду про надання 50 млн євро безповоротного фінансування для Програми підтримки енергоефективності в Україні (EE4U), що спрямована на підтримку Фонду енергоефективності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-