Фонд гарантування виставляє на продаж чергові пули кредитів юросіб

Фонд гарантування виставляє на продаж чергові пули кредитів юросіб

Укрінформ
Фонд гарантування виставляє на продаж у системі ProZorro.Продажі вісімнадцятий і дев'ятнадцятий пули активів юридичних осіб, що перебувають на балансі неплатоспроможних банків. 

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«Аукціон з продажу 18-го пулу активів юридичних осіб, що перебувають на балансі неплатоспроможних банків, відбудеться 09 жовтня, а з продажу 19-го пулу - 11 жовтня у системі ProZorro.Продажі. Стартова ціна 18-го пулу 858 млн грн, 19-го - 342 млн грн відповідно. Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону», - йдеться в повідомленні.

У Фонді гарантування зазначають, що до складу 18-го пулу увійшли права вимоги за 100 кредитів, що перебувають на балансі 11 банків АТ «Банк «Фінанси та Кредит», АТ «КБ «ЕКСПОБАНК», АТ «Дельта Банк», ПАТ «БГ БАНК», ПАТ «БГ БАНК», ПАТ «Банк «Київська Русь», ПАТ «КБ «АКТИВ-БАНК», ПАТ «ПЛАТИНУМ БАНК», ПАТ «РАДИКАЛ БАНК», АТ «ЄВРОГАЗБАНК» та АТ«ІМЕКСБАНК».

Середня прострочка - 6 років. Загальна заборгованість за договорами склала 4 263 млн грн. По 67 кредитам тривають судові провадження.

До складу 19-го пулу увійшли права вимоги за 9 кредитами, що перебувають на балансі банку АТ«ІМЕКСБАНК».

Середня прострочка - 4 роки. Заборгованість за договорами - 1 774 млн грн.  Судове провадження триває по всіх кредитах.

У заставі банків: майнові права, нерухомість, товари в обороті, обладнання, транспортні засоби. Зокрема, готельний комплекс та нежитлова нерухомість в Одеській обл., нежитлові приміщення в Тернопільській обл., земельні ділянки на Київщині.

Права вимоги за кредитами, включеними до складу пулів, до цього виставлялися на індивідуальний продаж від 1 до 18 разів.

Читайте також: Землю Родовід Банку виставили на повторний аукціон удвічі дешевше

Як відомо, на початку липня Фонд гарантування представив політику формування пулів корпоративних кредитів. В основу було покладено так званий календарний підхід, коли до складу пулу у хронологічному порядку проведення аукціонів включаються активи, індивідуальний продаж яких не відбувся. Кожен наступний лот починає формуватися автоматично, щойно попередній досягне встановленої нижньої межі щодо розміру пулу - загальна сума заборгованості за кредитами сягне 1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-