Україна виграла у Росії апеляцію щодо

Україна виграла у Росії апеляцію щодо "боргу Януковича"

Оновлено
Укрінформ
Україна виграла апеляцію в суді Лондона щодо боргу в три мільярди доларів перед Росією (відомому як "борг Януковича").

Про це повідомляє в п'ятницю РІА Новости.

"Суд прийняв рішення про проведення нового слухання щодо спору", - йдеться в повідомленні.

Наголошується також, що глава Мінфіну РФ Антон Сілуанов заявив, що Росія звернеться до Верховного суду Англії.

"Нинішнє рішення на деякий час відкладає остаточне рішення з врегулювання спору між Російською Федерацією і Україною. Сподіваємося, що наступна інстанція, вища інстанція, остаточно ухвалить об'єктивне рішення", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, 22 січня Апеляційний суд Англії почав розгляд скарги на рішення суду відносно спору з Росією щодо боргу в 3 млрд дол., які Кабмін екс-президента Віктора Януковича позичив в останні місяці перебування у владі.

У грудні 2013 року довірена особа The Law Debenture Trust Corporation p.l.с. звернулася з цим позовом проти України на користь Російської Федерації.

Україна виступає проти вимог Росії повертати борг, посилаючись, у тому числі, на те, що Росія здійснювала на Україну незаконний тиск. У березні 2017 року англійський суд першої інстанції дозволив розглядати справу в порядку спрощеного провадження.

Суд також дійшов висновку, що Україна мала законну дієздатність укладати договори відносно облігацій, а політична частина аргументів України щодо примусу і тиску не може розглядатися в судовому порядку, тобто не може бути розглянута англійським судом.

Читайте також: ЄС продовжив санкції проти 13 чиновників режиму Януковича

Після цього Україна звернулася за отриманням і отримала дозвіл на апеляційне оскарження всіх негативних висновків у рішенні суду першої інстанції.

Уряд Миколи Азарова отримав кредит на 3 млрд дол. в рамках домовленостей між президентом РФ Володимиром Путіним і тодішнім президентом України Віктором Януковичем у грудні 2013 року.

У 2015 році російська сторона поставила вимогу повернути борг, не прийнявши пропозиції щодо його реструктуризації. Українська влада відмовилася визнавати борг офіційним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-