Порошенко заявляє, що капітальні інвестиції в Україну зросли більше, ніж на чверть

Порошенко заявляє, що капітальні інвестиції в Україну зросли більше, ніж на чверть

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що за підсумками першого півріччя 2018 року капітальні інвестиції в Україну зросли на 26,5%.

Про це Президент сказав, виступаючи на 15-й щорічній конференції YES, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Великі іноземні інвестори вірять у перспективу нашої країни. Створюють робочі місця, і це попри те, що війна з Росією все ще триває. І загалом, капітальні інвестиції за підсумками першого півріччя зараз зросли на астрономічні 26,5%», - зазначив Порошенко.

Він додав, що «існують різні думки про інвестиційний клімат». 

«Ми тішимося, що Україна крок за кроком піднімається уверх по сходах. З одного боку - визнаний у всьому світі рейтинг Doing business Світового банку, де за п'ять років ми піднялися на шістдесят одну сходинку. Але під час Ялтинської конференції ви почуєте від окремих українських політиків, які виступатимуть тут цими днями, і розкажуть, напевно, який поганий цей клімат. Але, напевно, більшою мірою слід зважати тут на думку самого бізнесу», - сказав Президент.

Читайте також: ІТ-сектор посідає третє місце в експорті України — Президент

Глава держави нагадав про старт у вересні кількох великих інвестиційних проектів, а саме - інвестиції норвежців майже півмільярда доларів у відновлювальну енергетику на Півдні України та Саудівської Аравії в український АПК. 

«Я не маю права назвати суму, але можу наголосити, що це найбільший інвестиційний контракт в сільськогосподарському секторі за всю історію незалежної України», - наголосив Президент.

Окрім того він повідомив про вкладені двісті мільйонів доларів німецькою компанією на завод, який щойно відкрився на Житомирщині. 

«Один за одним на наш ринок виходять кілька найбільших світових торговельних брендів. Напевно, у передчутті зростання купівельної спроможності українців внаслідок проведених і намічених реформ», - додав глава держави.

Фото: twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-