Коболєв: Україна готова до сезону опалення - у сховищах 15 мільярдів кубів газу

Коболєв: Україна готова до сезону опалення - у сховищах 15 мільярдів кубів газу

Укрінформ
Україна готова до опалювального сезону, у сховищах наразі 15 млрд кубометрів газу.

Про це у коментарі журналістам сказав голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"До опалювального сезону готові. У сховищах більше 15 млрд кубометрів газу. Обсяг зростає. Ми вийдемо на такий самий рівень газу приблизно, як було минулого року. Ціну газу коментувати не можу, адже це питання до уряду України, який наразі веде перемовини з МВФ", - сказав Коболєв.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря  Насалика, ціни на газ для промисловості та для населення після перемовин із Міжнародним валютним фондом, імовірно, буде вирівняно.

Читайте також: Коболєв: Єврокомісія заявила про відсутність в Україні ринку газу для населення

Як відомо, відповідно до Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 22.03.2017 №187 (зі змінами), НАК «Нафтогаз України» здійснює постачання природного газу для побутових споживачів за ціною 4 942  грн/тис. куб. м (без ПДВ).

Для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання при укладанні договорів з 30 серпня 2018 року Нафтогаз запропонував природний газ за ціною 10 208,00 - 11 115,00 грн/тис. куб. м (без ПДВ) залежно від обсягів закупівлі та умов оплати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-