У Держспоживслужбі пояснили як увести відому систему безпеки  харчових продуктів

У Держспоживслужбі пояснили як увести відому систему безпеки харчових продуктів

Укрінформ
Український виробник може звернутися до аудитора Держспоживслужби по допомогу у впровадженні системи НАССР на своєму підприємстві. 

Про це під час круглого столу в Укрінформі на тему: "Впровадження системи НАССР в аграрному секторі України" розповіла Оксана Новохатня - начальник відділу безпечності харчових продуктів Держспоживслужби.

“Аудит не передбачає штрафних санкцій. Оператор ринку може звернутися з листом до територіального органу Держспоживслужби з метою проведення аудиту. Інспектор допоможе знайти слабкі місця. Допомогти впровадити цю систему”, - сказала Оксана Новохатня.

Вона зазначила, що інспектор, звісно, перевіряє на відповідність вимогам системи НАССР де що зроблено. Але може звернути увагу на ті пункти, які не помічають працівники підприємства просто в силу звички. Тож до аудиторів НАССР варто ставитися як до помічників у впровадженні системи на підприємстві. 

“Коли інспектор приходить з контролюючою функцією, відповідно до плану перевірок, то невпровадження системи НАССР тягне за собою штрафні санкції. На сьогоднішній день - це немаленькі штрафи”, - зазначила Новохатня. 

Вона наголосила, що запровадження і виконання вимог системи НАССР на виробництві харчових продуктів є обов’язковим. 

Читайте також: Контроль харчових продуктів: завершується другий етап змін - Мінагро

Раніше Укрінформ повідомляв, що для юридичних осіб штраф за недотримання вимог системи НАССР становить 30 мінімальних зарплат, та 15 мінімальних зарплат для фізичних осіб. 

Розділ VII Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» набув чинності 20 вересня 2016 року. Відповідно до закону українські виробники харчової продукції протягом 3 років мали перейти на систему керування безпекою НАССР.

20 вересня 2018 завершується другий етап переходу на систему НАССР для виробників готової продукції, яка не містить інгредієнтів тваринного походження.

Третій етап завершиться впровадженням НАССР на малих виробництвах 20 вересня 2019 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-