ЄБРР закликає Україну запровадити

ЄБРР закликає Україну запровадити "зелені" аукціони для відновлюваної енергетики

Укрінформ
Запровадження системи аукціонів для відновлюваних джерел енергїї дозволить знизити ціну на "чисту" електроенергію.

Про це повідомляє Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження із посиланням на позицію Європейського банку реконструкції та розвитку.

"ЄБРР підтверджує одну з важливих переваг аукціонів, а саме - можливість зменшити ціну на «чисту» електроенергію за рахунок підвищення конкуренції між гравцями ринку. Це саме той фактор, який важливий для українського ринку. Також аукціони дають можливість вести «зелений» бізнес на довгострокову перспективу, стимулювати використання інновацій при впровадженні проектів, зробити ринок більш прогнозованим, знизити інвестиційні ризики", - йдеться у повідомленні.

ЄБРР спільно із Секретаріатом Енергетичного співтовариства та Міжнародним агентством з відновлюваних джерел енергії (IRENA) розробили рекомендації щодо розвитку відновлюваної енергетики, у тому числі, завдяки аукціонам.

Читайте також: Українці зможуть відстежувати онлайн міжнародні грошові перекази

У відомстві нагадують, що ЄБРР в Україні прокредитував "зелені" проекти загальною потужністю 158 МВт. Також фінустанова виділила близько 250 млн євро для подальшої підтримки українського ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-