Клімкін впевнений, що Україна успішно завершить необхідні переговори з МВФ

Клімкін впевнений, що Україна успішно завершить необхідні переговори з МВФ

Укрінформ
Підписання найближчими днями Меморандуму з ЄС про надання Україні макрофінансової допомоги в розмірі 1 млрд євро є свідченням того, що Київ успішно завершить переговори і з Міжнародним валютним фондом.

Таку думку висловив міністр закордонних справ Павло Клімкін у розмові з журналістами у середу, 12 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дійсно, Меморандум (про макрофінансову допомогу Україні. - ред.) буде підписано (віце-президентом Єврокомісії) паном Домбровським, який приїжджає найближчими днями до Києва... Умови, в принципі, відомі, всі їх знають. А що стосується зав'язки (макрофінансової допомоги - ред.) на МВФ, звичайно, ця зав'язка є, але я впевнений, що ми успішно завершимо всі необхідні переговори. Міжнародні фінансові інституції завжди діють у чіткій координації, і те, що підписується цей Меморандум, - це важливе свідчення того, що ми на успішному шляху в рамках завершення всього блоку переговорів", - сказав Клімкін.

Читайте також: Насалик припускає, що після перемовин з МВФ українцям піднімуть ціну на газ

При цьому він відмовився назвати точні терміни надання першого траншу макрофінансової допомоги ЄС, але зазначив, що "ми говоримо про цей рік, звичайно".

Як повідомлялося, віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс 13-14 вересня прибуде до Києва, де візьме участь у підписанні Меморандуму про макрофінансову допомогу Україні у розмірі 1 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-