Нові інвестиції очікують на Харківщині після економічного форуму - ОДА

Нові інвестиції очікують на Харківщині після економічного форуму - ОДА

Укрінформ
Ювілейний Х міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» відбудеться 29 вересня.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у прес-службі Харківської ОДА.

«Форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» є найвагомішим економічним заходом на Сході України і традиційно збирає керівників органів влади, велику кількість експертів, дипломатів, представників міжнародних організацій та фондів, відкриваючи перед українським бізнесом можливості для пошуку нових інвестиційних та торговельних партнерів», - відзначили в прес-службі.

До програми форуму, додали у прес-службі, включено низку панельних дискусій з питань  інвестиційного потенціалу України та її регіонів, зокрема, Харківської області: "Експерти обговорюватимуть концепцію розробки єдиної політики підтримки національного виробника, стратегії розвитку таких галузей, як АПК, енергетика тощо, використання цифрових технологій у бізнесі, громадському секторі, публічному управлінні, стимулювання розвитку креативних індустрій».

«Крім зазначеного, буде представлено фінансові інструменти реалізації великих проектів у виробничій та інфраструктурній сферах та розглянуто ризики і переваги конкурентної боротьби на зовнішніх та внутрішніх ринках, а також наведені приклади ефективної взаємодії з фінансовими інституціями з метою участі у міжнародних тендерах», - пояснили в прес-службі.

Читайте також: Не пройти й не проїхати: на Миколаївщині блокування траси оголосили безстроковим

Окреме питання, додали у прес-службі, - децентралізація та можливості, які вона надає для розвитку бізнесу: "Зокрема, розглянуть зарубіжний та вітчизняний досвід щодо збільшення неподаткових надходжень до місцевих бюджетів. Увагу приділять і питанням соціально-приватного партнерства та міжнародної технічної допомоги. Також планується обговорення алгоритмів становлення мереж співробітництва громад в Україні».

"Передбачається, що ключовими результатами роботи Форуму мають стати завантаження замовленнями провідних харківських підприємств та їхніх суміжників по всій Україні, створення нових якісних робочих місць для жителів Харкова і області, а також зростання ділової активності серед представників малого і середнього бізнесу", - підкреслили у прес-службі.

Під час роботи форуму, стало відомо, буде презентовано пріоритетні, високорентабельні проекти для інвестування, потужні можливості для локалізації нових бізнесів, розвитку коопераційних зв’язків, організації спільних поставок харківської продукції на внутрішній і зовнішній ринки.

Як повідомляв Укрінформ, у 2017 році у Харків на Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» прибули делегації з 30 країн, у тому числі, США, Китаю, Канади, Японії, Бразилії, Німеччини, Франції, Норвегії, Бельгії, причому 15 делегацій - на чолі з послами. На форумі підписано меморандуми щодо співробітництва та бізнес-контракти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-