Саудівська SALIC придбала український агрохолдинг “Мрія”

Саудівська SALIC придбала український агрохолдинг “Мрія”

Укрінформ
Саудівська інвестиційна компанія SALIC придбала великий український агрохолдинг “Мрія”, уклавши таким чином найбільший контракт у сільськогосподарському секторі за всю історію незалежності.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на церемонії підписання угоди між компаніями Mriya Farming PLC та SALIC, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Рішення SALIC придбати агрохолдинг “Мрія” є надзвичайно важливою подією і демонструє готовність іноземних інвесторів укладати гроші в Україну, кардинальні зміни в інвестиційному кліматі і в ставленні інвесторів до нашої держави”, - сказав Порошенко.

За його словами, SALIC є власністю суверенного фонду Саудівської Аравії, і є сьогодні одним із найбільших у світі інвесторів у сфері сільськогосподарського бізнесу у світі.

Читайте також: Співвласник АТБ купує німецьку віллу олігарха-втікача Гути - DW

Президент підкреслив, що угода SALIC з “Мрією” є найбільшим контрактом, найбільшою купівлею у сільськогосподарському секторі за всю історію незалежної України, а також загалом першою інвестицією в українську економіку “такого масштабу” після початку російської агресії у 2014 році.

“Цей контракт не означає купівлю української землі. Він означає купівлю українських активів, підвищення рівня інвестицій в український аграрний комплекс і підвищення рівня технологій, які приходять зараз в Україну”, - наголосив Порошенко.

Глава держави додав, що ці іноземні інвестиції сприятимуть підвищенню врожайності, експорту, надходження валютної виручки в Україну та створенню нових високооплачуваних робочих місць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-