Прихід IKEA в Україну дасть гарний сигнал інвесторам - Ірина Геращенко

Прихід IKEA в Україну дасть гарний сигнал інвесторам - Ірина Геращенко

Укрінформ
Прихід в Україну IKEA є свідченням прогресу у антикорупційній боротьбі і дасть гарний сигнал для інших інвесторів.

На цьому наголосила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

«Прихід скандинавів на наш ринок - це хороший сигнал для інших інвесторів. Ну, й сподіваюся всі антикорупціонери привітають прихід інвестора публічно, як реальний результат наших спільних зусиль в побудові прозорої економіки, вільного ринку, боротьби з корупцією і хабарями», - наголосила перший віце-спікер.

Геращенко зазначила, що IKEA раніше відмовлялася працювати в Україні через відсутність  прозорої економіки і вільного ринку. «15 років поспіль цей найвідоміший бренд демократичних меблів і хатнього інтер'єру відмовлявся працювати в Україні, бо політика бренду - прозорість, жодних хабарів і «подяк» за  «вирішення питання». IKEA не працює в країнах, де є корупційна складова, й де за землю під магазини чи склади вимагають хабар. Й, чомусь, не приходили сюди за часів найпрекрасніших прем'єрів- канцлерів, не говорячи вже про темні часи януковичів-азірових», - підкреслила вона.

Як повідомлялося, у вівторок Президент Петро Порошенко зустрівся з головним виконавчим директором IKEA Південно-Східна Європа Стефаном Вановербеке.

Під час зустрічі Порошенко анонсував відкриття магазину IKEA в Києві у 2019 році та висловив сподівання, що наступним етапом стане розміщення в Україні виробничих потужностей компанії.

Читайте також: Місцева влада гальмує темпи освоєння коштів на ремонт доріг - Укравтодор

Як відомо, IKEA - це транснаціональна корпорація, найбільший  у світі меблевий продавець. Корпорація заснована у Швеції, штаб-квартира розташована в Нідерландах. IKEA  розробляє та реалізує швидко-збірні меблі, кухонну техніку та аксесуари для дому. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-