Нафта дорожчає на даних із США про зменшення кількості бурових установок

Нафта дорожчає на даних із США про зменшення кількості бурових установок

Укрінформ
Ціни на нафту в понеділок ростуть на тлі п'ятничних даних про зміну числа бурових установок в США, а також на побоюваннях щодо скорочення поставок сировини з Ірану, що тривають через санкції США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent виросла на 0,57% - до 77,27 долара за барель, жовтневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,59% - до 68,15 долара за барель.

Інвестори продовжують відігравати п'ятничні дані американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes, а GE Company (BHGE), згідно з яким за тиждень, що завершився 7 вересня, кількість працюючих нафтових бурових установок у США знизилася на дві штуки, або на 0,2%, до 860 одиниць.

Крім того, підтримку цінам надають побоювання, пов'язані зі скороченням поставок сировини з Ірану у зв'язку з  набранням чинності американських санкцій проти країни, що станеться незабаром.

США в травні оголосили про вихід з угоди з Іраном за ядерною програмою, досягнутою "шестіркою" міжнародних посередників у 2015 році, і про відновлення всіх санкцій проти Ірану, у тому числі і вторинних, тобто відносно інших країн, які вели бізнес з Іраном. На початку серпня набрав чинності перший блок санкцій. У листопаді буде реалізовано другий блок, який розповсюдиться на енергетичний сектор, транзакції, що мають відношення до вуглеводневої сировини і пов'язані з Центробанком Ірану.

Експерти консалтингової компанії FGE, думку яких наводить агентство Рейтер, зазначили, що вже кілька великих покупців іранської нафти скорочують свої закупівлі сировини з даної країни. Мова йде, зокрема, про такі країни як Індія, Японія і Південна Корея. "Фінансові штрафи з боку США за порушення санкцій лякають всіх", — додали аналітики.

Читайте також: Порошенко: Збільшення власного видобутку газу - гарантія енергонезалежності України

За станом на 09:45 за київським часом, ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 77,47 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 77,19 долара за барель, що на 36 центів вище від рівня закриття торгів ($76,83).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-