Мін’юст сказав, коли “розморозять” рахунки Укргазвидобування

Мін’юст сказав, коли “розморозять” рахунки Укргазвидобування

Ексклюзив
Укрінформ
Арешт на грошові кошти ПАТ «Укргазвидобування» та відокремлених підрозділів боржника триватиме до ухвалення Касаційним господарським судом у складі Верховного суду (ВС) рішення по суті.

Про це повідомили Укрінформу в Міністерстві юстиції у відповідь на інформаційний запит.

«Оскільки Законом України «Про виконавче провадження» та ухвалою Верховного суду від 30.08.2018 року не передбачено зняття арешту з майна та рахунків боржника на період зупинення виконавчого провадження, будь-які подальші дії будуть вчинені після прийняття рішення по суті Касаційним господарським судом. До того часу жодних стягнень з рахунків боржника чи перерахунків коштів по даному виконавчому провадженню здійснюватися не буде», - повідомляють у Мін'юсті.

У відомстві зазначають, що відповідно до ухвали Верховного суду від 30 серпня 2018 року відкрито касаційне провадження у справі та зупинено виконання рішення Господарського суду міста Києва від 17 серпня 2017 року до закінчення його перегляду в касаційному порядку.

«У зв'язку з цим 4 вересня 2018 року державним виконавцем прийнято постанову про зупинення вчинення виконавчих дій. Хочемо підкреслити, що у випадку зупинення вчинення виконавчих дій, жодних стягнень з рахунків боржника та перерахунків коштів не здійснюється», - повідомляють у Мін'юсті.

Читайте також: Укргазвидобування цьогоріч сплатило до місцевих бюджетів 678 мільйонів ренти

При цьому наголошують, що відповідно до Закону України «Про виконавче провадження», «зупинення вчинення виконавчих дій з підстав п. 2 ст. 34 не передбачає зняття арешту з майна та коштів на рахунках боржника у банках».

На виконанні у відділі примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Мін'юсту перебуває виконавче провадження з примусового виконання наказу, виданого 16 серпня 2018 року Господарським судом м. Києва про стягнення солідарно з Товариства з обмеженою відповідальністю «Карпатигаз», Публічного акціонерного товариства «Укргазвидобування» та Компанії Місен Ентерпрайзис АБ (Misen Enterprises AB) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Центр фінансового лізингу» збитків у вигляді упущеної вигоди в розмірі 237 507 020 грн. 04 коп.

Раніше в «Укргазвидобуванні» повідомили про те, що рахунки товариства досі лишаються заблокованими, «попри рішення Верховного суду, який ухвалив зупинити виконання рішення Господарського суду м. Києва від 17 серпня 2017 року, за яким було відкрито виконавче провадження та накладено арешт на кошти на всіх рахунках АТ «Укргазвидобування».

31 серпня юристи Укргазвидобування подали до Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України всі необхідні документи для скасування примусового стягнення, проте виконавчі дії щодо виконання рішення Господарського суду м. Києва від 17 серпня 2017 року державним виконавцем не зупинені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-