Тарифна комісія через брак фінансів не може приєднатися до міжнародної асоціації

Тарифна комісія через брак фінансів не може приєднатися до міжнародної асоціації

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, через наявні обмеження у фінансуванні не може приєднатися до Регіональної асоціації органів регулювання енергетики.

Про це інформує прес-служба нацрегулятора за результатами зустрічі НКРЕКП з делегацією Регіональної асоціації органів регулювання енергетики (ЕRRА).

"Враховуючи наявні обмеження у фінансуванні, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, не може бути повноправним членом асоціації. В той же час регулятор шукатиме шляхи розв'язання цієї проблеми і продовження повноцінної плідної співпраці між НКРЕКП та ERRA", - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі відбувся обмін інформацією щодо діяльності ERRA та НКРЕКП, було обговорено останні події та новини регулювання енергетичного та комунального секторів України, а також напрямки подальшої співпраці між ЕRRА та НКРЕКП.

Голова НКРЕКП Оксана Кривенко відзначила, що ERRA відіграла значну роль у становленні українського регулятора, адже саме участь в заходах ERRA надала можливість багатьом співробітникам комісії, які зараз займають керівні посади, ознайомитись з теорією та передовою практикою економічного регулювання природних монополій. Участь у робочих групах та комітетах ERRA, її навчальних курсах дозволила регулятору встановити особисті контакти з колегами з інших країн, що сприяє постійному обміну досвідом та інформацією.

Читайте також: Потужність сонячних електростанцій - у Нафтогазі пояснили позицію тарифної комісії

Регіональна асоціація органів регулювання енергетики (ERRA, Energy Regulators Regional Association) - добровільна організація, яка об'єднує незалежні органи регулювання енергетики країн Центральної Європи, Євразії та афілійованих представників з Африки, Азії, Середнього Сходу і США.

Основним завданням асоціації є сприяння обміну досвідом між членами і розширення доступу до накопиченого досвіду регулювання енергетики у всьому світі.

Асоціація заснована у грудні 2000 року, коли органи регулювання 15 країн підписали Статут організації, та офіційно зареєстрована в Угорщині в квітні 2001 року. Секретаріат знаходиться в Будапешті, Угорщина. Зараз ERRA нараховує 31 повноправних та 10 асоційованих членів. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, має статус повноправного члена.

Фото: сайт НКРЕКП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-