У ДФС повідомили суми розстрочень платникам ПДВ

У ДФС повідомили суми розстрочень платникам ПДВ

Укрінформ
ДФС прийнято рішення пр розстрочення платникам ПДВ під час ввезення на митну територію нашої країни обладнання для власного виробництва на загальну суму понад 4,5 мільйона євро та 927 тисяч доларів США.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"На сьогодні Державною фіскальною службою України прийнято 46 рішень про надання платникам розстрочення податку на додану вартість під час ввезення на митну територію України обладнання для власного виробництва на території України на загальну суму понад 4,5 млн євро та 927 тис. дол. США", - ідеться в повідомленні ДФС.

Зокрема, зазначається, що за 32 заявами рішення прийнято за погодженням з головою ДФС, оскільки сума податку, заявлена до розстрочення, становить понад 1 млн грн.

"Найбільшу суму розстрочки надано Київською митницею ДФС - 1 млн євро та 529,4 тис дол. США та Хмельницькою митницею ДФС - 1,3 млн євро та  104,2 тис. дол. США (у валюті контракту)", - повідомляють у ДФС. 

Розстрочення надано при ввезенні обладнання для власного виробництва підприємствами легкої, металообробної, харчової промисловості, будівельної галузі, а також медичного обладнання.

"Загалом станом на 1 вересня 2018 року платниками до митниць ДФС подано 122 заяви про надання розстрочення по сплаті ПДВ. Митницями розглянуто 111 заяв, з яких по 46 надано відмову через недотримання обов'язкових вимог, зокрема, через наявність податкового боргу у підприємств, відсутність інформації про предмет або суму контракту", - додають у Фіскальній службі.

Також повідомляють, що платники 20 заяв відкликали, адже прийнято рішення щодо митного оформлення з повною сплатою ПДВ.

Наразі на розгляді у митницях ДФС знаходяться ще 11 заяв.

Читайте також: Тимчасовий керівник ДФС знає, як знищувати "схеми" - Гройсман

Як повідомлялося, наприкінці 2017 року Верховна Рада ухвалила зміни до Податкового кодексу, відповідно до яких відтермінування по сплаті ПДВ надається у строк не більше 24 календарних місяців без нарахування процентів, пені та штрафів. 21 лютого 2018 року набула чинності постанова Кабінету міністрів України, якою визначено порядок надання розстрочень та застосування забезпечення виконання зобов'язань під час ввезення на митну територію України обладнання для власного виробництва. 

Розстрочення не надається, якщо обладнання має походження з країни, визнаної Україною державою-окупантом та/або державою-агресором щодо України, ввозиться з території такої країни та/або з тимчасово окупованої території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-