Україна розвиватиме інфраструктурні проекти в Центрально-Східній Європі - Омелян

Україна розвиватиме інфраструктурні проекти в Центрально-Східній Європі - Омелян

Укрінформ
Україна домовилася з Польщею, Чехією, Словаччиною, Угорщиною та Литвою спільно розвивати інфраструктурні проекти в Центрально-Східній Європі.

Спільну заяву з цього приводу під час XXVIІI Економічного форуму у польській Криниці-Здруй у середу підписали міністри цих країн, зокрема й міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

“Підписання цих документів - це важливі речі, тому що для нас дуже важливо об'єднати інфраструктуру України з ЄС”,- заявив після підписання документа в коментарі Укрінформу міністр інфраструктури України Володимир Омелян

Він зауважив, що царська Росія, більшовики, а згодом і Росія після розпаду СРСР вигравали за рахунок блокади України і неможливості Києва на щоденному рівні комунікувати з розвинутими країнами світу. 

“Ми зараз ламаємо це, і вибудовуватимемо стіну на сході України для того, щоб зменшити ціну агресії, ціну війни, коли щодня гинуть українські воїни”, - наголосив Омелян.

Читайте також: Порти Ольвія та Херсон готові для передачі в концесію - Мінінфраструктури

Міністр інфраструктури зазначив, що Україна має дуже добрий рівень комунікації з регіональними партнерами і вже сьогодні реалізовує багато проектів. 

“Ми бачимо абсолютний успіх на залізничному напрямку Київ-Перемишль, ми прогнозуємо такий же успіх для напрямку Мукачево-Будапешт”, - підкреслив Омелян.

За його словами, Київ сподівається на те, що потяг, який 28 вересня поєднає чотири столиці - Київ, Мінськ, Ригу та Вільнюс, буде “ще одним кроком назустріч ЄС” у контексті вибудовування Балтійсько-Чорноморської дуги. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-