Україна планує експортувати послуги з техобслуговування повітряних суден - МЕРТ

Україна планує експортувати послуги з техобслуговування повітряних суден - МЕРТ

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку і торгівлі розглядає послуги з технічного обслуговування повітряних суден як один з перспективних напрямків інноваційного експорту з України.

Про це повідомляється на сторінці Мінекономрозвитку у Facebook за підсумками першого дня роботи Других національних консультацій з розробки секторальних та крос-секторальних експортних стратегій.

"Понад 150 учасників Других національних консультацій працювали над експортними стратегіями у секторі Технічного обслуговування та ремонту повітряних суден та трьох крос-секторах - Інновації для експорту, Торговельна інформація та просування експорту, Вдосконалення навичок", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають в Мінекономіки, український сектор технічного обслуговування повітряних суден розглядається як перспективний на експортних ринках.

"Він (сектор технічного обслуговування повітряних суден - ред.) має значний потенціал для росту, адже у 2017 році експорт послуг склав $121,7 млн", - зазначається в повідомленні. 

Читайте також: Україна та Кенія розширять торговельно-економічну співпрацю

Як відомо, секторальні та крос-секторальні експортні стратегії розробляються Міністерством економічного розвитку і торгівлі України в рамках загальноукраїнської Експортної стратегії, на виконання розпорядження Кабінету міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1017-р «Про схвалення Експортної стратегії України (“дорожньої карти” стратегічного розвитку торгівлі) на 2017-2021 роки» за підтримки ГС «Фонд підтримки реформ в Україні», федеральної компанії Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, яка діє за дорученням уряду Німеччини, та у співпраці з Міжнародним торговельним центром (ITC).

Другі Національні консультації відбуваються 4-7 вересня 2018 року в Києві. 

Підсумком національних консультацій стане розробка 5 секторальних і 4 крос-секторальних стратегій, які включатимуть поточний аналіз кожного перспективного сектору, перелік перешкод для розвитку та рішення для їх усунення, а також відповідні плани дій. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-