Київ шукатиме

Київ шукатиме "газовий" компроміс з МВФ - Гройсман

Укрінформ
Ключова мета всіх перемовин уряду з міжнародними фінансовими організаціями, в тому числі МВФ, – зменшити боргове навантаження на бюджет і позбутися боргових кайданів, які коштують щонайменше $5 млрд на рік.

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє Урядовий портал.

"Моя стратегічна мета – закласти підвалини погашення боргу протягом наступного десятиліття. Ось завдання – вирватися з боргових кайданів. І ми можемо це зробити, економіка починає відновлюватися", - наголосив глава уряду.

Він підтвердив, що одним із пунктів таких перемовин є питання ціни на газ для українських споживачів. "Ви знаєте, що є вимога партнерів вирівняти ціну промислового газу і газу для населення. Це чутливе питання для українців і для мене. Дискусія важка. Вона йде з літа минулого року. Понад рік ми ситуацію утримували. Тепер будемо обговорювати питання з Місією МВФ, шукати компроміс, аби захистити громадян", - сказав Гройсман.

Читайте також: Підвищення ціни на газ допоможе отримати міжнародне фінансування - Гройсман

При цьому він наголосив, що знаходження такого компромісу дасть можливість продовжити співпрацю з усім фінансовим світом, а отже, розв'язувати питання боргового навантаження. Перед Україною відкриються можливості перезапозичень, зниження боргового навантаження в рамках реалізації Урядової стратегії управління держборгом, підкреслив Прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-