Нафтогаз нагадав Газпрому про щоденну пеню в $500 тисяч

Нафтогаз нагадав Газпрому про щоденну пеню в $500 тисяч

Укрінформ
"Нафтогаз України" підтвердив арешт Амстердамським арбітражем акцій російського "Газпрому" в компанії "Блакитний потік".

Про це йдеться у повідомленні НАК у Facebook.

"Є таке. Кажуть, люди скаржаться, що ми начебто намагаємося задушити їхню компанію. Арештовуємо активи, західні банки не дають фінансування, доводиться позичатися у російських пенсіонерів. Воно нам треба? Виплатіть же борг, і все", - йдеться в повідомленні.

При цьому, "Нафтогаз" нагадав "Газпрому" про щоденну пеню, яка вимірюється сотнями тисяч доларів.

"Щодня півмільйона додається", - зазначили в українській компанії.

Як повідомлялося, щоденна пеня нараховується в розмірі $0,5 млн, які додаються до $2,56 млрд, що були постановлені "Газпрому" за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Читайте також: Газпром підтвердив арешт своїх активів у Голландії через борг перед Нафтогазом

Позов до "Газпрому" в Арбітражний інститут при торговій палаті Стокгольма "Нафтогаз" подав у червні 2014 року. Крім перегляду ціни на російське паливо, яка різко зросла з другого кварталу 2014-го більш як на третину - до 485 доларів за тисячу кубометрів, у позовній заяві "Нафтогазу" містилася вимога до "Газпрому" повернути 6 млрд доларів, які українська компанія переплатила з 2010 року. Україна хотіла переглянути в цілому умови газового контракту з "Газпромом" від 2009-го. Інша скарга стосувалася транзитного контракту - Росія поставляла по території України в Європу менші обсяги, ніж було записано в контракті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-