Держгеонадра виставляє на аукціон 12 родовищ

Держгеонадра виставляє на аукціон 12 родовищ

Укрінформ
Державна служба геології та надр України офіційно розпочала приготування до ІІІ аукціону з продажу спецдозволів на користування надрами, який відбудеться 27 грудня 2018 року. 

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Офіційно стартувала компанія з підготовки до третього аукціону. На сайті «Урядовий кур’єр» розміщене оголошення з переліком ділянок по шести областях. Початкова вартість дозволів становить більше 30 мільйонів гривень, тобто після проведення ІІІ аукціону ми зможемо спрямувати таку суму до держбюджету. Терміни дії спецдоволів сягають від 5 до 20 років», – повідомив керівник Держгеонадр Олег Кирилюк.

У потенційних надрокористувачів є 75 днів на подачу та підготовку документів. Як зазначають в Держгеонадрах, на аукціон виставлено 12 ділянок і у надрокористувачів є можливість подати заявки на торги до 12 листопада 2018 року. 

Інвесторам будуть представлені ділянки з покладами мінеральних вод, пісковику, вапняку, графіту, вугілля. Усі ці ділянки потребують геологічного вивчення з подальшою дослідно-промисловою розробкою. 

Аукціон щодо кожної ділянки надр відбувається за умови реєстрації не менш як двох покупців на придбання спецдозволу. Переможець аукціону протягом 30 календарних днів після його проведення повинен здійснити розрахунки за придбаний дозвіл шляхом внесення коштів до державного бюджету і сплатити різницю між ціною продажу лоту та гарантійним внеском. Вартість геологічної інформації на ділянку надр, розмір сплати якої наведено у переліку ділянок надр, які планується виставити на аукціон, також сплачується переможцем аукціону.

Читайте також: Прострочений борг підприємств перед Нафтогазом зменшився на 0,6%

Учасник аукціону на здобуття права на видобуток корисних копалин повинен сплатити гарантійний внесок. Це платіж у розмірі 20 % початкової ціни спецдозволу на відобуток, що вноситься претендентом на рахунок Державної служби геології та надр України, відкритий в органі Казначейства. Для участі в аукціоні претендент повинен придбати пакет аукціонної документації (вартість пакета аукціонної документації становить 3,12 % початкової ціни дозволу, але не менш як 4500 гривень і не більш як 72 550 гривень). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-