Власники земельних ділянок зможуть ними обмінюватися - закон

Власники земельних ділянок зможуть ними обмінюватися - закон

Укрінформ
Власники земельних ділянок усіх форм власності тепер зможуть обмінюватися ними в межах одного земельного масиву, а земельні ділянки під лісосмугою можуть передаватися у постійне користування або в оренду. 

Про це йдеться в опублікованому газетою “Голос України” Законі "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування в масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні", повідомляє Укрінформ. 

Відповідно, наступного дня після опублікування, тобто 30 серпня, закон набирає чинності.

Законом визначаються особливості використання і розпорядження земельними ділянками, розташованими в масиві земель сільськогосподарського призначення.

Також законом передбачено право власників, землекористувачів земельних ділянок сільськогосподарського призначення використовувати їх для ведення товарного сільськогосподарського виробництва без зміни цільового призначення. 

Власники земельних ділянок усіх форм власності тепер можуть обмінюватися ними. Обмін можливий лише в межах одного земельного масиву, якщо різниця у вартості обох земельних ділянок не перевищує 10%.

Читайте також: Експерт розповів, чому не зростає валютна виручка від експорту олійних

Земельні ділянки під полезахисними лісосмугами тепер будуть передаватися у постійне користування або в оренду за умов щодо утримання та збереження таких смуг і забезпечення виконання ними функцій агролісотехнічної меліорації. Правила утримання і збереження лісосмуг, розташованих на землях сільськогосподарського призначення, встановлює Кабінет міністрів.

Верховна Рада ухвалила закон про сільськогосподарську землю 10 липня 2018 року.

Президент України Петро Порошенко підписав закон 19 серпня. 

"Реалізація закону створить ефективний механізм використання масивів земель сільськогосподарського призначення, створить необхідні умови для запобігання рейдерству та стимулювання зрошення земель в Україні", - акцентувалося у повідомленні на сайті Адміністрації Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-