PayPal запустив транскордонні перекази для України

PayPal запустив транскордонні перекази для України

Укрінформ
Найбільша дебетова електронна платіжна система PayPal включила можливість транскордонних переказів для України. Поки що ця можливість відкрита лише для платежів з США, і тільки через дочку PayPal - компанію Xoom.

Про це повідомив СЕО Creative Quarter Ілля Кенигштейн, який входив до складу робочої групи для переговорів з менеджментом PayPal, на своїй сторінці в Facebook.

"PayPal включив можливість транскордонних переказів для України. Поки що тільки з США і поки що лише через свою доньку Xoom. Але я впевнений, що це тільки початок... Анонс про цю подію з'явився на їхньому сайті вчора, 28 серпня 2018. Зі мною представники варшавського офісу PayPal зв'язалися сьогодні вранці. Відсьогодні Xoom дозволяє пересилати гроші з США в 130 країн світу, до списку яких входить Україна", - написав Кенигштейн.

Він уточнив, що даний канал дає можливість одержувати перекази тільки з США, але це перший крок для того, щоб Україна стала повноправним членом PayPal.

"З'явився чудовий спосіб отримувати гроші з США в Україні. Поки тільки з США. Але це вже PayPal, нехай і через свою доньку. І в світлі нашої 3-річної епопеї у спробах затягнути цю вперту компанію в Україну, я розцінюю це як великий крок", - підкреслив Кенигштейн.

Він також уточнив, що для України включили сервіс Cash Pickup, який дозволяє одержувачу в Україні забрати грошовий переказ в одному з банків, вказаних на сайті Xoom. Це Ощадбанк, ПриватБанк, Universal, Pravex, Укргазбанк.

На сьогодні українці зможуть отримувати до $2999 на добу, але не більше $6000 за 30 днів. Або розширювати ліміти через форму на сайті, надавши додаткові документи.

"За найскромнішими підрахунками, завдяки нашим заробітчанам, за оцінкою НБУ, у 2018 р. в Україну надійде не менше 9 млрд доларів США. Через Xoom відправляються гроші рідним і близьким (те, що англійською звучить як friends and family). Тобто спорідненість підтверджувати не потрібно, але це саме особисті перекази", - спрогнозував Кенигштейн.

Читайте також: В Україні готові до приходу PayPal - Нацбанк

Xoom - це система переказу грошових коштів, яку PayPal купив у листопаді 2015 року. Раніше Xoom дозволяв пересилати грошові кошти в 44 країни, України в цьому списку не було.

Як відомо, PayPal - найбільша дебетова електронна платіжна система. Дозволяє клієнтам сплачувати рахунки і покупки, відправляти і отримувати грошові перекази. З жовтня 2002 року є підрозділом компанії eBay. З 20 липня 2015 року акції PayPal і eBay продаються на ринку окремо. У 2015 році вартість компанії PayPal, яка відокремилася, на фондовому ринку оцінювалася вище, ніж вартість її колишньої материнської компанії.

Станом на 2017 рік PayPal працювала в 202 країнах, має більше 200 млн зареєстрованих користувачів, працює з 25 національними валютами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-