В Україні готові до приходу PayPal - Нацбанк

В Україні готові до приходу PayPal - Нацбанк

Укрінформ
У Національному банку вважають, що з законодавчої точки зору жодних перепон для повноцінного виходу PayPal на український ринок не існує.

Про це в інтерв'ю порталу K750 розповів директор Департаменту стратегії та реформування НБУ Михайло Відякін.

«Національний банк зробив достатньо для того, щоб PayPal прийшов в Україну. З законодавчої точки зору жодних перепон для повноцінного виходу компанії на український ринок не існує. Українська сторона не один раз спілкувалася з представниками PayPal», - сказав Відякін.

Він зазначив, що одні з таких переговорів у 2016 році проводила делегація, у складі якої був і тогочасний заступник голови НБУ Владислав Рашкован (нині заступник виконавчого директора МВФ від України - ред.). Тоді представники PayPal дали чітко зрозуміти, що Україна на той момент не входила до пріоритетних напрямів розвитку компанії. Тобто Національний банк лише «за» те, щоб в Україну приходив міжнародний бізнес, але ми не можемо змусити ту чи іншу компанію працювати на українському ринку. З іншого боку, важливими є не лише дії регулятора, а й ініціатива гравців ринку. Наприклад, саме через ініціативи українських банків до України прийшов сервіс Android Pay (зараз Google Pay) у листопаді 2017 року.

Читайте також: Керівництво Нацбанку вирушило на збори МВФ

«Ну і, звичайно, третя умова для залучення міжнародного бізнесу на вітчизняний ринок - це технологічна зрілість учасників фінансового сектору, зокрема банків, та фінансова зрілість споживачів. Тут українці та український фінсектор вже досягли достатньо високого рівня», - зауважив Відякін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-