Керівництво Нацбанку вирушило на збори МВФ

Керівництво Нацбанку вирушило на збори МВФ

Укрінформ
Голова Національного банку Яків Смолій очолив офіційну делегацію України на Щорічних Весняних зборах МВФ та групи Світового банку.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Голова НБУ Яків Смолій очолив офіційну делегацію України на Щорічних Весняних зборах Міжнародного валютного фонду та Групи Світового банку. Сьогодні голова центрального банку разом із заступником Катериною Рожковою відбули до м. Вашингтон (США) для участі в цьому заході", - йдеться в повідомленні.

До складу офіційної делегації також увійшли міністр фінансів України Олександр Данилюк, заступник міністра фінансів України Юрій Буца, перший заступник міністра економічного розвитку та торгівлі України Максим Нефьодов, заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків.

Голова НБУ та його заступник візьмуть участь в офіційній програмі заходів Весняних зборів, яка передбачає обговорення широкого кола тем від цифрової економіки, Big Data та фінансової інклюзії до раннього виявлення банківських криз, відстеження міжнародних потоків капіталу та гнучкого інфляційного таргетування.

На порядку денному також будуть світові макрофінансові перспективи на найближчі роки. Українська делегація зустрінеться з керівництвом Міжнародного валютного фонду, Світового банку, Європейського банку, Міністерства фінансів США.

Читайте також: У Мінфіні назвали варіанти рішень для виконання "тарифної" умови МВФ

Крім відвідання заходів у рамках Весняних зборів, голова НБУ та його заступник також планують провести низку зустрічей з представниками міжнародних організацій та інших центральних банків для обговорень питань співпраці, зокрема, з головою Народного банку Китаю Гангом Ї, головою банку Литви Вітасом Васіляускасом, головою центрального банку Швеції Стефаном Інгвесом, головою центрального банку Австрії Евальдом Новотні, керівником Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Марком Гріном, представниками профільних підрозділів Міжнародного валютного фонду, а також представниками Федерального резервного банку Нью-Йорку, Сiti bank та Сredit Agricole.

Як відомо, голова НБУ Яків Смолій обіймає посаду Керуючого від України в Міжнародному валютному фонді.

Щорічні Весняні збори Міжнародного валютного фонду та Групи Світового банку будуть проходити у Вашингтоні з 16 по 22 квітня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-