Укрнафта за підсумками року може видобути газу на 8% більше плану

Укрнафта за підсумками року може видобути газу на 8% більше плану

Укрінформ
ПАТ «Укрнафта» на початку другого півріччя збільшило середньодобовий видобуток газу, внаслідок чого обсяг річного видобутку може зрости до 1,054 мільярда кубометрів, що на 8% вище планового показника. 

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Збільшення показників добового видобутку дає підстави прогнозувати обсяг річного видобутку на рівні 1,054 млрд м3, що на 8% вище планового показника", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з початку року та в липні 2018 року середньодобовий показник видобутку газу становив 2,9 млн кубометрів, а вже в серпні (з 1 по 26 включно) - 3,1 млн кубометрів. Цього результату вдалось досягти в умовах обмежених інвестицій та в рамках лише існуючого фонду свердловин, наголошують в Укрнафті.

У компанії пояснюють, що за умов обмежених інвестицій через прострочений податковий борг, виснаження родовищ, застарілу техніку (а інколи її нестачу) зростання видобутку досягається завдяки роботі з діючими перспективними свердловинами. На початку року компанія виділила 100 найперспективніших об'єктів на 33 родовищах для проведення операцій з інтенсифікації видобутку. Тут проводяться роботи з переводу на інші горизонти, ліквідації аварій, оновлення обладнання тощо. 

"Зокрема, в серпні зростання добового видобутку досягнуто завдяки запуску в роботу та оптимізації робочого режиму трьох свердловин. Наразі в роботі знаходяться ще чотири перспективні газові свердловини", - наголошують у прес-службі.

Усі види робіт Укрнафта проводить силами власних фахівців та з використанням обладнання цехів капітального та підземного ремонту свердловин нафтогазовидобувних управлінь (НГВУ) компанії та силами підрозділу «Укрнафта Буріння».

Читайте також: Укртрансгаз планує через Prozorro закупити газ малими лотами на 800 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, НАК «Нафтогаз України» належить 50% + 1 акція Укрнафти. Компанії, що входять у сферу впливу групи «Приват» Ігоря Коломойського, володіють приблизно 42% (13,6% - компанії Littop Enterprises Limited і Bridgemont Ventures Limited, 12,9% - Bordo Management Limited, 9,9% - інші акціонери). З 2003 року група «Приват» здійснює операційне управління ПАТ «Укрнафта».

У 2018 році спливає термін дії 27 спецдозволів Укрнафти, на які припадають 53% річного видобутку нафти з конденсатом та 33% видобутку природного газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-