Торік Україна експортувала до ЄС 71% свого меду - ООН

Торік Україна експортувала до ЄС 71% свого меду - ООН

Укрінформ
Україна посідає третє місце серед світових експортерів меду з часткою у 10%, та перше місце у Європі з виробництва меду. 

Про це Укрінформу повідомили з прес-служби Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FАО).

“Щороку Україна встановлювала новий рекорд з експорту солодкого товару – збільшивши експорт за 10 років у 20,5 разів! У 2017 році експортні об’єми сягнули 67,8 тисяч тонн, загальною вартістю 133,9 мільйонів доларів США. Виробництво України становить 4-5% від світового, і при цьому вона посідає третє місце з експорту меду. Також, Україна має перше місце у Європі з виробництвом меду”, - зазначила національний консультант FАО Анна Бурка. 

Вона також зауважила, що структура експорту з 2008 року змінилася головним чином через зменшення частки експорту до СНД. Проте основний покупець українського меду залишився незмінним - торік Україна вивезла 71% свого меду до ЄС. 

"Якщо у 2013 році український мед купували 19 країн Євросоюзу, то у 2017 – вже 24. Найбільшими імпортерами у минулому році стали Німеччина із часткою 34%, Польща (22%), Франція (11%), Бельгія (8%) та Іспанія (7%)", - акцентувала Анна Бурка.

Читайте також: Україна експортувала понад 5 мільйонів тонн зерна у цьому маркетинговому році

Загалом, за словами експерта FАО, експорт українського меду в країни ЄС у 6 разів перевищує надані квоти.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-